2013. július 19., péntek

"Költözzön el Egerből!" PÁLYÁZAT! első rész

14:57

Formabontó, öntudatos lázadó-e ön? Hiszi-e, hogy kicsinyes, sekélyes ötletei és tervei egyediek, kreatívak, nyomot hagyhatnak a történelem megállíthatatlan folyásán? Hiszi-e, hogy nem a valódi tehetség tökéletes hiánya, hanem pusztán Eger városának álmos, fáradt, kispolgári levegője gátolja a kiteljesedésben, a hírnév megszerzésében? Talán többre is tartja önnönmagát százaknál, ezreknél, tízezreknél, teljes mértékben alaptalanul?



Lelt már kéjes örömöt, érzett már perverz kielégülést szülőföldje ostorozása, köpködése közben? Érezte úgy, mintha az aljas kispolgárok idejétmúlt normái valósággal megbéklyóznák? Az éjszakai pihenés iránti, érthetetlen vágyakozás, a tisztaság és a rend szeretete, a letűnt korok nagy alkotóinak s alkotásainak tisztelete? Mindezek mellé még az aktív cselekvés tökéletes hiánya sem áll öntől távol? Embertársai meg persze mindezért kiközösítik, megvetik, kinézik önt abból a közegből, ahová a mi Urunk minden jóakaratát összeguberálva lepottyantotta még sok évvel ezelőtt, ugye?

Amennyiben igen, mostantól nem kell aggódnia! Soha többé nem fog kisebbségi érzéstől szenvedni, kiközösítéstől rettegni, nem kell tovább tűrnie a megaláztatásokat, s mi több: ujját sem kell mozdítania azért, hogy bármi is változzon! Ugyanis van egyszerűbb megoldás!

KÖLTÖZZÖN EL EGERBŐL!


Ösztöndíjas programunk megannyi, szebbnél szebb, remeknél is remekebb történelmi városka vendégszeretetét kínálja a távozni vágyó fiataloknak s időseknek egyaránt!
Fedezze fel az Ózd és Salgótarján által kínált szórakozási lehetőségeket, élvezze a közbiztonság kifogástalan mivoltát, járja körbe az őket körülvevő, festői települések sokaságát! Kalandozzon Gyöngyös vagy épp Hatvan történelmi belvárosában, tekintse meg Mátészalka korunkat meghazudtoló fejlődését! S ha mindezt kevésnek találná, látogassa meg Európa egyik legnagyobb olvasztótégelyét, az otthonos vizeletszaggal átitatott, mocsoktól csöpögő, identitászavarban szenvedő, egykoron csodálatos Budapestet, a nagybetűs NYUGAT ugródeszkáját, ahonnan már igazán csak egy lépésre van minden magyar honpolgár dédelgetett álma, a karrier egy osztrák étterem konyháján, vagy épp egy londoni szálloda karbantartói fülkéjében, partvisok és felmosórongyok közt.

Amennyiben úgy érzi, felhívásunk felkeltette érdeklődését, s a fentebb megfogalmazott követelményeknek ön tökéletesen megfelel, ne habozzon! Nincs más teendője, mint megosztani eme írást ismerőseivel pár elmés mondat társaságában, melyből láthatjuk, mekkora felvilágosult lázadó is ön (pl. "Fúj, ez a város geci, el kell innen menni azonnal bazmeg!!!") és mi azon nyomban elkönyveljük önt egy igazi seggfejnek, aztán már mehet is Isten hírével!

Csodás alku, s mindenki jól jár!
Ön is, Mi is, nem utolsó sorban pedig a szebb napjait visszasíró, hazánkat támadó idegenek hadjáratától végsőkig védő, utolsó végvár, Eger városa!
Ne habozzon hát!


KÖLTÖZZÖN EL EGERBŐL!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013 Eger City Underground. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top