2014. március 4., kedd

Csakazértis FasztEger!

20:32

Nyilván mindnyájan értesültetek a múlthét folyamán arról a remek hírről, mely szerint FesztEger néven (mily' ötletes, mily' eredeti!) új zenei fesztivál indul kis városunkban. Miről is van szó pontosan?


 Nos, igazából mi sem tudjuk... FesztEger, Csakazértis zene! olvashatjuk ugyanis a hangzatos címet az egriprogramok.hu fesztivált beharangozó írásában, ám a "cikk" még vajmi keveset tudat magáról a kezdeményezésről.
 Egyelőre mindössze annyi nyilvános, hogy az első, háromnapos megmozdulás már alig két hónap múlva, idén május közepén esedékes, egy egri szervezőcsapat, valamint (ha az információmorzsákból összerakott következtetéseink helyesek) a Szigetes Gerenday "hetijegyetötvenezerértacsórómagyarfiatalnak" Károly jóvoltából.

A valószínűsíthetően csillagászati költségvetés mellett az események már csinos, visszaszámlálós honlapja is van, egy valami azonban hiányzik, az pedig nem más, mint maga a program. Nos, kíváncsian várjuk a fejleményeket!
 Vajon hány elcsépelt, ezerszer hallott magyar előadó fogja tiszteletét tenni városkánkban? Hány, ezer éve lejárt "külföldi húzónév" vezeti meg a "minőségi muzsikára" fogékony, "kultúraszomjas" közönséget?
Hány csókos "feltörekvő underground" előadó kap majd esélyt a fellépésre haverságból, vagy ezért-azért cserébe? És persze mindezért milyen zsíros összegeket kíván legombolni az "egri fiatalok" pénztárcájából a kultúrmaffia?

  A későbbiek során készítünk egy fesztiválbingós játékot, melyben az összes olyan előadót feltüntetjük, akiknek a megjelenésére az alábbi paramétereknek megfelelően számítunk. Amint nyilvánosságra kerül a program, lehet ikszelgetni a jobbnál jobb, frissebbnél frissebb művészneveket, és izgulni, ki nyeri meg a fődíjat!

 Egyébiránt az eseményhez beharangozó plakát és helyszín már van (hol máshol, mint az überdrága, extrém  módon túlértékelt Bolykinál?), tűkön ülve várjuk a többit!

Ivan Ivanovics Maszopszkij

0 megjegyzés:

 

© 2013 Eger City Underground. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top