2014. március 21., péntek

HALAD AZ EGRI FESZTIVÁL, MEGVAN A VÁRVA-VÁRT PROGRAM!

13:06


forrás és fotó: Egri Ügyek facebook

Hooligans, Kowalski, Kiscsillag, stb. Még a várakozásainkat is alulmúlja az egri kulturális életet fellendíteni hívatott fesztivál előre látható programja!


 Előző, városunkban tervezett megagiga kulturális megmozdulásról szóló posztunkban ugyebár beígértünk egy fesztiválbingó nevezetű mókás, szórakoztató játékot, melyben az unatkozó olvasók arra tippelgethettek volna, hogy valószínűsíthetően mely elcsépelt, sekélyes, ezerszer látott és hallott popcsodák teszik majd tiszteletüket a Bolyki völgyben május közepén megrendezésre kerülő Feszt!Eger (úristen, még mindig nem bírom magam túltenni eme magasfokú kreativitáson...) nevezetű eseményen. Nos, a bingótábla pár napon belül el is készült volna, ám úgy látszik a fesztivál csodás szervezőbrigádja megelőzött minket, és előálltak az überelhetetlenül csodás eseményük előre látható felhozatalával! A névsort elnézve mindenesetre nem tévedtünk túlzottan sokat... 

 Adott formációk közül talán egyet-kettőt nem vettünk fel listánkra, illetve nálunk szerepelt még a Punnany Massif, a Quimby, a 30Y és a Tankcsapda is. (Lukács Laci nyilván örült volna a MOL benzinkutakról befolyó jogdíjak mellett egy kis plusz bevételnek, amit a "hatalom nélküli rend" és a lázadás oltárán feláldozhatott volna, na de annyi baj legyen...) A szervezők azért legalább az eFeN sikeréből tanulva elhívhatták volna a Cipőtlen Republicot is, hiszen a műértő közönség mint tudjuk, rájuk nagyon gerjed...(Tényleg: Idén lesz eFeN, vagy az már végképp besült?)

 Viszont mi is tévedhetünk, ugyanis: Bármekkora pontossággal is szerettük volna összeszedni kis hazánk legunalmasabb, minden egyes fesztiválon ötmilliomodjára megforduló előadóit, azért arra még legrosszabb rémálmunkban sem mertünk volna gondolni, hogy az esemény egyik headliner zenekara nem más lesz, mint a HOOLIGANS! 
 Megismétlem, a HOOLIGANS! Igen, az az elképesztően műmájer, kőkemény külső alatt pénzzel és  nyállal kibélelt pop-rock zenekar, akik már a középosztálybeli anyukák köreiben is cikinek számítanak legalább öt éve, jobb esetben.

 Mindenesetre karba tett kézzel dőlünk hátra, ugyanis minden az elképzelések szerint halad. Eme csodás felhozatalt elnézve végszó gyanánt pedig már csak egyetlen dologra vagyunk kíváncsiak: Menyibe fáj majd a bejutás eme kihagyhatatlan, korszakalkotó, eredeti, friss, fiatalos eseményre, valamint egy remek kis beszámoló ígéretében kapunk-e rá ingyen sajtóbelépőt? Ha nem, természetesen akkor sem haragszunk meg, megelégszünk azzal, hogy visszanézzük az elmúlt évek Voltos, Szigetes, EFOTT-os, meg isten tudja, milyen videóit, és örülünk annak, milyen újra hajlamos, fejlett is lett az elmúlt években kicsiny hazánk popzenekedvelő közönsége!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

© 2013 Eger City Underground. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top